Hva ska​l​ du bli?

Er du usikker på hva du skal velge av studie eller yrke, hva du vil, eller hva som passer for deg?

Vanskelig å velge?

Synes du det er vanskelig å velge, så er du ikke alene, det har blitt vanskeligere!


Det er mange flere valgmuligheter enn tidligere, det finnes mange hundre utdanninger og kombinasjoner. Dette gjør at flere sliter med å velge enn tidligere.


Hvis du er usikker er ikke så rart, men det er hjelp å få hos private firmaer som spesialiserer seg på å hjelpe ungdom til et godt utdanningsvalg. 

Hva er et godt valg?

Et godt valg handler ofte om å bli bedre kjent med seg selv, men også om finne mulighetene studiene, jobbene. 


Mange sliter med å faktisk finne ut hva et studie eller yrke innebærer, og hvordan hverdagen blir i en jobb? Vet du ikke det, hvordan skal du da velge?


Velger du feil utdanning gir dette gjerne utslag i demotivasjon og lite energi.


Det er viktig å velge noe som både passer deg som person, og dine interesser! Sist men ikke minst, velg et studie som gir deg jobb. Velg med både hode og hjerte!

Hvordan få hjelp til å ta et best mulig valg?

Vi har spesialisert oss på å hjelpe ungdom videre der det offentlige ikke har et tilbud. For deg som vil kvalitetsikre dine valg og ikke havne i den negative statistikken for feilvalg.


Vi hjelper mange hvert år på riktig studie, og det har vi gjort i over 12 år med gode resultater.


Vi har tid og muligheter til å hjelpe deg, der offentlige veiledere ikke strekker til. Du sparer tid, frustrasjon og uro, og blir isteden mer sikker på hva du selv ønsker. Vi vil kunne arbeide mer i dybden og bevisstgjøre deg på hva som er viktig for å trives i studie og jobb. Vi finner studier og yrker som kan passe.

Om du ikke vet hva du vil studere, kan dette være en nyttig investering.


Finn et veiledningsprogram som passer for deg, dermed unngår du feilvalg, frustrasjon og mangel på motivasjon.

Hva kan passe for deg - program og pris?

Ta kontakt for tilbud og veiledningsprogram som passer for deg!

Prisen varierer fra kr. 1.500 til kr. 4.900, alt etter hvor mye hjelp du har behov for, hvor mye tid og tester/kartlegging vi benytter.  


PS! Januar – april er det veldig hektisk for oss, så det lønner seg å bestille veiledning i godt tid før søknadsfristen. 

Hvordan hjelper vi deg, hva gjør vi?

Under finner du en beskrivelse av de ulike delene av veiledningen
Hjemme for deg selv

Tidsbruk:  30-60 min. 

Før du møter til personlig veiledning, gjør du ulike tester og oppgaver som er første del av kartleggingen. Dette sparer oss for tid i møtet.

Interesser og yrker/studier

Tidsbruk: 2 timer

Vi finner dine interesser og hvilke yrker og studier som kan passe for deg. Vi kopler dette mot dine verdier/personlighet og ser hva som kan passe.

Yrkesintervju - møte

Tidsbruk: 1 time

Vi går gjennom historien din, ser på trivsel og mestring. Hva du har gjort som har fungert bra og ikke så bra for deg så langt. Vi lærer og ser fremover.

Valg og fremdrift

Tidsbruk: 30 min. 

Vi finne ut hva som er det viktigste for at du skal kunne ta et godt valg, og vi lager en handlingsplan for deg så du kan få de siste biten på plass. Du får en oppsummering og en rapport.

Dette er inkludert i vårt veiledningsprogram

Alle tester og tilgang til de beste verktøy slik du kan bruke de på egenhånd og sammen med veileder.

Personlig møte og veiledning i 3,5 timer i Oslo sentrum med veileder og spesialist i yrkesvalg, Odd Fylling

Kartlegging, rapport og plan for hva du må gjøre selv før du søker. Tilgang til verktøy og tester i 2 måneder.

Kontakt oss for mer informasjon om program som kan passe deg eller bestill time.

Ta kontakt for tilbud om et program som passer for deg! Priser fra kr. 1.500 til kr. 4.900
alt etter hvor mye hjelp du har behov for, og hvor mye tid og tester/kartlegging vi benytter.

Ta kontakt for tilbud om et program som passer for deg! Priser fra kr. 1.500 til kr. 6.400 alt etter hvor mye hjelp du har behov for, og hvor mye tid og tester/kartlegging vi benytter.

Hva sier folk om oss

Odd hjalp meg til å se lyset i tunnelen. Jeg er spesielt fornøyd med måten dialogen gikk på- hvor man fikk et personlig forhold til veileder som ga flere eksempler fra sitt arbeidsliv. Odd hjalp meg også til å bekrefte mine sterke og svake sider. 

"Flott kombinasjon av tester, veiledning og coaching, ga innsikt og større forståelse av min retning"
"Takk for dyktig veiledning, som fikk meg til å tro på meg selv og mine muligheter"
"Anbefales på det sterkeste, en flott kombinasjon, som fikk meg til å finne mitt studie"
"Dette er den beste investeringen jeg har gjort på lenge!"
"Flott å få en nøytral studieveileder som bidrog til at jeg greide å ta mine valg uten påvirkning fra andre"

Jeg vil aller først takke deg for utrolig god hjelp - jeg gikk hver gang ut av kontoret ditt med økt tiltro til meg selv og masse inspirasjon, og det har vært uvurderlig! Så tusen tusen takk for all hjelpen jeg fikk. 

Odd er en faglig sterk, profesjonell og kreativ person som vi ofte henviser personer til for karriereveiledning og som vi har hatt gleden av å samarbeide med ved mange anledninger. Han er en svært viktig diskusjonspartner i utviklingen av nye karriereveiledningsverktøy. Arne Svendsrud, Psykolog og spesialist innen arbeids- og organisasjonspsykologi.

Odd Fylling 
- spesialist i yrkes og karriereveiledning

Jeg startet min karrière som lastebilsjåfør. Deretter fikk jeg fagbrev som montør, før jeg fant veien til Teknisk fagskole og senere ble jeg ingeniør. I mange år hadde jeg spennende jobber med mye ansvar, så ble jeg 40 år og lurte på "hva jeg skulle bli". Jeg hadde mistet motivasjon, og var lei av å være ingeniør og leder. Da ble løsningen å gå til en karrièreveileder, ettersom jeg ikke klarte å løse problemet selv. Etter at jeg fant ut at jeg ville jobbe med mennesker,  ble jeg en av Norges første profesjonelle coacher. Deretter ble jeg spesialisert i karrièreveiledning og yrkesvalg. Etter flere tusen timer med å veilede folk til å finne veien videre, jobber jeg i dag også med å lære opp veiledere i skoler, karrièresentre, Nav, forsvaret og mange flere. Jeg stortrives med å hjelpe studenter til å finne sin utdanning og yrke. 

Håper vi treffes!